LDK merr kritika nga brenda: Përjashtimi dhe injorimi i anëtarëve solli humbjen në Podujevë

Anëtari i LDK-së dhe ish zëvendës ministri i Jashtëm, Anton Berisha kërkon që kjo parti të kthehet në gjenezë.

Këtë Berisha e ka kërkuar pas rezultatit të zgjedhjeve në Podujevë ku LDK e humbi komunën e cila konsiderohej bastion i saj, raporton Gazeta Blic.

Berisha thotë se ky rezultat në Podujevë është treguesi më i mirë që përjashtimi e injorimi i anëtarit të vet të shkakton humbje në një komunë tradicionale.

Ky është postimi i tij i plotë:

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS TË KTHEHET NË GJENEZË

Rezultatet në Podujevë ishin treguesi me i mirë që logjika e përjashtimit dhe injorimit të anëtarit të vet, një praktikë e vendosur tash e sa vite në LDK, mund të shkaktoj humbjen e një komune tradicionale nga vetë ai anëtar, sic e dhëshmoi z.Bulliqi në ditën e djeshme.

Është koha e fundit që LDK t’i marrë parasysh mësimët në 15 vjetët e fundit, që kur hoqi dorë nga logjika e inkluzivitetit (gjithëpërfshirjes) në atë të ekskluzivitetit (përjashtimit), që e shndërroi nga partia që fitonte të gjitha zgjedhjet në parti që humbi të gjitha zgjedhjet, nga parti prirese në parti ndjekëse e të varur nga të tjerët.

Është kohë përcaktuese që LDK, përvec mobilizimit të potencialit të brendshëm intelektual, të mobilizoj edhe intelektualet e jashtëm me bindje të djathtë, ish kontribues dhe të tjerë, që veten nuk e shohin në partitë tjera, pasi ato dëshmuan se nuk mund të dalin jashtë kornizave të së majtës ideologjike.

Është kohë vendimtare që LDK, t’i prijë procesit të përmbylljes së shtetësisë, si një forcë që bëri kthesën historike të shkëputjes nga Serbia dhe ideologjia komuniste për t’iu bashkangjitur botës perendimore; pra që LDK-ja të kthehet në gjenezën e vet, si një lëvizje intelektuale, që heqë dorë nga qasjet redukuese të natyrës rajonale, grupore e të përsonalizuara dhe i kthehet politikës së pikënisjes së saj, si një organizim demokratik , që ideal ka interesin kombëtar e shtetëror.

LDK ka përgjegjësinë politike e historike, që duke u reformuar e organizuar me shtrirje të gjerë e të thellë t’i jetësojë këto qëllime të larta për shtetin e Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *