Si arrin Covid-19-ta te infektoje qelizen tone te shendoshe duke i shkaktuar asaj “Mutacionin Gjenetik”

Shkruan: Ermand Mertenika Inxhinieri Bi
o-Fizikant


Si arrin Covid-19-ta te infektoje qelizen tone te shendoshe duke i shkaktuar asaj “Mutacionin Gjenetik” (Modifikimin e Kodit Gjenetik DNA)
dhe te “DETYROJE” ate te shumezoje ekstremisht keto viruse.

Permasa ekstremisht e vogel e Covid-19 Corona e cila modifikon DNA-ne e Qelizes se shendoshe te organizmit tone.

Covid 19 Corona eshte nje virus agresiv me permasa 9-12 nm e cila nenkupton nje permase jashtzakonisht e vogel e cila mund te shihet vetem me mikroskop intensiv elektronik.
Pra 9 nm dmth 0,0000000009 meter (diameter) ora 1 e njemiliarda e metrit.
Nqs do te benim nje krahasim shume interesant me trashesine e nje fije floku atehere do ju habise vertete ky fakt.

Permasa (gjeresia) e fijes se flokut eshte 100,000 nm
Permasa e Sars-Covid-19 eshte 9 nm pra 9 e nje miliarda e metrit.

Tashme mund te perceptoni me sub-koshience sa shume i vogel eshte armiku yne i padukshem permasa e te cilit e ben kete virus te qendroje dhe pezul ne ajer per nje kohe realitivisht te gjate per ore te tera.

Organizmi yne eshte vleresuar te kete nje numer ekstremisht te larte qelizash te cilet llogariten te jene rreth 37 biliarde qeliza.

Permasa e nje qelize te shendoshe ne organizmin tone eshte 20μm pra e thene ndryshe:

Trashesia e fijes se flokut eshte 100,000 nm ose 100 μm dhe permasa e qelizes normale eshte 20 μm

Pra permasat e fijes se flokut jane 5 here me te medha se permasa e nje qelize normale dhe e krahasuar me Sars-Covid-19 permasa (Trashesia e fijes se flokut) eshte 11 mije here e e madhe se Sars Covid-19.

Pra perfundimisht themi se permasa e qelizave te shendosha te organizmit tone jane 2200 here me te medha se Sars-Covid-19.

.
Covid-19 Corona eshte nje kapsule proteinike e cila permban materialin gjenetik (DNA) Brenda saj.
Kur ky Virus ekstremisht I vogel deperton ne qelizen e shendoshe atehere leshon materialin e saj gjenetik pikerisht ne Nuklin (Berdhamen e Qelizes se shendoshe).
Pasi Materiali gjenetik i Covid-19 Corona ka prekur Materialin gjenetik Brenda nuklit (Berthames se qelizes se shendoshe ) atehere menjehere fillon replikimi I ri pra (shkaterrimi I kodit normal te unifikuar te riprodhimit te qelizes se shendoshe te organizmit ) dhe modifikimi i kodit gjenetik te qelizes se shendoshe me kodin gjenetik te elementit viral (Sars Covid-19).

Ky modifikimi I kodit gjenetik (Mutacion i DNA-se) detyron qelizen e shendoshe te prodhoje (te shumezoje keto viruse ne nje sasi te larte), dhe pasi sasia e madhe viruseve te prodhuara Brenda nje qelize ka arritur limitin e kapacitetin te qelizes atehere qeliza e shendoshe shakterrohet duke ndjerre jashte saj kete sasi te madhe te Covid-19 te prodhuar nga kjo qelize.

Stadi tjeter ka te beje me efektin “ZINXHIR”
Sasia e madhe e Covid-19 prodhuar nga qeliza e cila u shkaterrua si rezultat i modifikimit te kodit gjenetik DNA do filloje te infektoje (Kontaminoje) qelizat e tjera te shendosha duke i shkaktuar dhe te tjerave mutacionin gjenetik (Modifikimin e kodit gjenetik) duke I detyruar keto qeliza te prodhojne akoma me shume viruse te tilla dhe duke I shkaterruar keto qeliza si ne rastin e pare.

Koncepti Vaksine “Agjenti Viral I shpikur” kunder Agjentit Viral aktual (Sars-Covid-19):
Kuptohet qe zgjidhja e vetme per te dominuar sa me shpejt kete armik te padukshem eshte Vaksina
e cila Vaksia eshte nje permbatje virale e cila stimulon qelizat e bardha te gjakut (Leukocidet) per te dominuar efektin Zinxhir te perhapjes gjithnje e me teper te Sars-Covid-19 per te infektuar qeliza te tjera te shendosha dhe per te tkurrur Dispersionin (Efektin Zinxhir).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *